Ez a rakott ételek hete :)

2018-03-20

sponsored links

Tegnap rakott savanyú káposzta volt, ma pedig rakott bulgur sült vegyes zöldségekkel. A lányaim már egy ideje megjelölik a kedvenceket, azokat többször is elkészíthetem.:) Ez is kedvenc megjelölést kapott. Sajnos a kép csak telefonos, mikor észbe kaptam, hogy kép is kellene, már csak a fõnököm tányérján volt érintetlen az étel.:)
 Hozzávalók 6 fõ részére: 500 gr bulgur, 1 nagyobb padlizsán, 1 közepes cukkini, 3 db édesburgonya, 1 pici fej káposzta, 1 kápia paprika, 1 nagyobb fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 doboz 10 %-os tejszín, 2 egész tojás, 1 csomag mozzarella, só, bors, kakukkfû.
Elkészítése: a bulgurt forraljuk fel kétszeres mennyiségû sós vízben, majd zárjuk el a lángot és hagyjuk megdagadni a gõzben. Mire a többi elõkészítésével megvagyunk, máris használni tudjuk. A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk fel egyforma kockára a padlizsánt, édesburgonyát és a cukkinit is. Sózzuk, borsozzuk, terítsük egy nagyobb tepsibe és öntsünk rá 2 ek olívaolajat. Jól forgassuk át, majd tegyünk 200 fokos sütõbe és süssük 20 percig. A káposztát és a fokhagymát szeleteljük vékonyra, a hagymát és a paprikát kockázzuk fel. Serpenyõben jól pirítsuk át õket, fûszerezzük kakukkfûvel, sóval, borssal. Olajozzunk vagy vajazzunk ki egy sütõformát, vagy egy közepes méretû tepsit. Tegyük a bulgur felét az aljára, takarjuk be az összes elõsütött zöldséggel, majd a bulgur másik felével is. Verjünk fel 2 tojást, keverjük el a tejszínnel és öntsük a rakott ételünk tetejére. Szeleteljük fel a mozzarellát, és ezt is tegyük még rá az ételünkre. Toljuk vissza a 180 fokra visszavett sütõbe és süssük 30-35 percig. A legjobb ha megvárjuk a szeleteléssel, amíg kihûl és a felvágott ételt melegítsük vissza. Én céklasalátát kínáltam mellé, de elhagyható, hiszen tele van zöldséggel.



Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2018/03/ez-...

sponsored links

Keres?s