Extra ropogós gofri
sponsored links
Ez egy hagyományos recept, ropogós gofrit kerestem, ezt a receptet választottam, kicsi átalakítással. Majdnem mindegyik ropogós is lett, igazából, amelyiket nem sütöttem elég sötétre, azok puhák lettek, de ez pont jó volt, mert van aki puhán szereti, van, aki ropogósan. Nekem nagyon kicsi tojásaim voltak, így 3-at használtam 2 helyett. Íróm sem volt elég, így ki kellett egészítenem szénsavas vízzel, a likõrt pedig kihagytam, bár biztos finom.
Hozzávalók:
3 kicsi tojás szétválaszva (vagy 2 db nagy)
5 dkg erythritol (vagy cukor)
pici só
0,5 l író (nálam a fele szénsavas ásványvíz)
0,5 dl olaj
22 dkg liszt
7 dkg étkezési keményítõ
1 ek. sütõpor
A tojásokat szétválasztottam, a sárgákat felvertem, hozzáadtam az írót, a vizet és az olajat. A lisztet, keményítõt és a sütõport elvegyítettem, majd az írós keveréket hozzá öntöttem és csomómentesre keverttem. . A tojásfehérjéket felvertem, amikor félkemény volt, kanalanként hozzáadtam az édesítõt és kemény habbá vertem.A tojásfehérjét óvatosan a masszába forgattam, majd a felforrósított gofrisütõben megsütöttem. Az a lényeg, hogy elég forró legyen a sütõ és pár percig ne próbáljuk nyitogatni. Akkor lesz jó ropogós, ha szép sötétre sütjük, megérintve a gofrit lehet érezni, hogy jó-e már. A család most lekvárral ette, de csokis krém, vaníliás krém, lemon curd, bármi jól megy hozzá.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)