Extra mini Dobos torta falatok
sponsored links
Karácsony környékén beígértem egy Dobos tortát az egyik aikido-s összejövetelre, amire végül nem tudtam elmenni. A fiúk azóta kérdezik: - Dobos torta?
Itt a válaszom ;)
Abban biztos voltam, hogy nem nagy tortát fogok vinni, mert nem akartam szeletelni.
Mini Dobos tortát szerettem volna készíteni. Olyat, amit egy falattal el lehet intézni :)
10 éven belül egyszer biztosan elkészítem megint, mert kissé pepecs munka... az íze viszont kárpótol. Asszem :D
Elõször a krémet készítettem el.
Miután nagyjából körberöhögtek a gyógyszertárban, mert kakaóvajat próbáltam venni, úgy döntöttem a mostanában nagyon menõ eredeti Dobos elkészítését elnapolom, ezért Kiskukta krémjét használtam most, 4 tojásból.
Ezután jött a 6 tojásos piskóta.
Fogok majd piskótás bejegyzést is készíteni, de most inkább adok egy linket.
A megadott mennyiségbõl és módszerrel nem vékony lapokat sütöttem, hanem sütõpapírral bélelt gáztepsibe öntöttem a tésztát, egyenletesre igazítottam, majd légkeverés nélkül 190 fokon kb. 25 perc alatt megsütöttem a lapot.
A krém háromnegyedét elkentem a lapon, majd felespohárral kiszúrtam az egészet.
Egymásra tettem 2 db csokis lapot, körbevontam a maradék krémmel, és durvára tört dióval körbepaníroztam.
Tálcára sorakoztattam õket, és egy éjszakát a hûtõben pihentek.
Másnap sütöttem gáztepsi hátán 3 tojásból piskótát.
Felespohárral kiszúrtam annyi lapot, ahány Dobos tortácska volt (kb. 34).
Nem mértem mennyi cukrot, de kb. 250 g volt, amit folyamatos kevergetés közben közepes lángon karamellizáltam.
Ekkor gyorsan beledobtam a karamellbe egyszerre 4-6 db piskótalapot.
Villával kivettem, sütõpapírra szedtem õket.
Az utolsó adagnál már túl sûrû volt a karamell, újra kellett melegítenem.
Végül a Dobos lapokat a tortácskákra illesztettem.
Itt a válaszom ;)
Mini Dobos tortát szerettem volna készíteni. Olyat, amit egy falattal el lehet intézni :)
10 éven belül egyszer biztosan elkészítem megint, mert kissé pepecs munka... az íze viszont kárpótol. Asszem :D
Elõször a krémet készítettem el.
Miután nagyjából körberöhögtek a gyógyszertárban, mert kakaóvajat próbáltam venni, úgy döntöttem a mostanában nagyon menõ eredeti Dobos elkészítését elnapolom, ezért Kiskukta krémjét használtam most, 4 tojásból.
Ezután jött a 6 tojásos piskóta.
Fogok majd piskótás bejegyzést is készíteni, de most inkább adok egy linket.
A megadott mennyiségbõl és módszerrel nem vékony lapokat sütöttem, hanem sütõpapírral bélelt gáztepsibe öntöttem a tésztát, egyenletesre igazítottam, majd légkeverés nélkül 190 fokon kb. 25 perc alatt megsütöttem a lapot.
A krém háromnegyedét elkentem a lapon, majd felespohárral kiszúrtam az egészet.
Egymásra tettem 2 db csokis lapot, körbevontam a maradék krémmel, és durvára tört dióval körbepaníroztam.
Tálcára sorakoztattam õket, és egy éjszakát a hûtõben pihentek.
Másnap sütöttem gáztepsi hátán 3 tojásból piskótát.
Felespohárral kiszúrtam annyi lapot, ahány Dobos tortácska volt (kb. 34).
Nem mértem mennyi cukrot, de kb. 250 g volt, amit folyamatos kevergetés közben közepes lángon karamellizáltam.
Ekkor gyorsan beledobtam a karamellbe egyszerre 4-6 db piskótalapot.
Villával kivettem, sütõpapírra szedtem õket.
Az utolsó adagnál már túl sûrû volt a karamell, újra kellett melegítenem.
Végül a Dobos lapokat a tortácskákra illesztettem.