Extra lecsó nyárra
sponsored links
Hogy növeljem a lassan már elviselhetetlen meleget idebent (jelenleg 29fok),ebédre lecsót készítettem,s ezzel elindítottam a nyári lecsóevést itthon.Tavaly az egész nyarat végiglecsóztuk,legalább 50-60 alkalommal ez volt terítéken,idén sem ez az elsõ már,de még csak elõzetesek voltak eddig.
A héten elmentem a kedvenc bioboltomba,ahol hoztak nekem gabonakolbászt,amit már jó ideje tervezek megkóstolni.Annyira finomnak találtuk Petivel,hogy majdnem közelharc alakult ki az elpusztításárét :) Na,jó azért nem,de a felét azonnal megettük,a maradékot pedig a mai lecsóba szántam,egy-két extrával,amit általában nem szoktam bele tenni.De,hogy miért?Mostantól feldobom majd ezzel-azzal!
A gabonakolbász tehát vega, köze nincs húshoz,többnyire a következõk alkotják: víz, búzaglutin(tönkölybúza),barna rizs, pálmazsír, fûszerek(só,kömény,paprika,stb), búzakeményítõ, zabpehely.
Isteni finom lett!Könnyû,nyári ebéd!
Extra lecsó nyárra
Hozzávalók: 2 fõre(= 2 nagy adag,2 nagyon éhes felnõtt számára:) )
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 8 db szép nagy paprika ...