Expressz túrófánk
sponsored links
Google elsõ találati lista Nosalty.hu oldalán, csupa pozitív hozzászólással...... Túrófánk jöhet! Igen gondos elõkészületeket igényelt, fõleg hogy mindent beledobtam a keverõgépbe egyszerre. :D Még komoly leírás sem szükségeltetik hozzá. Egyszóval dobjuk össze a hozzávalókat és keverjük ki. Majd rakjunk forró olajba, egy evõkanál segítségével kisebb halmokat és a fánkok mindkét oldalát süssük szép világos barnára. Vigyázat, hamar sül a külsõ rétege, ezért ha úgy látjuk jónak, vegyünk vissza a hõfokból, mert a belsejének is át kell sülnie! A leírásban 6-7 percet szánnak a fánksütésre. (Természetesen végül, törlõpapíron lecsepegtetjük a fánkról a felesleges olajat). És tádáááám, így néz ki:
Recept forrása (a kép saját fotó) |
hozzávalók
sütéshez
5 dl napraforgó olaj
tálaláshoz
5 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
175 g sárgabarackdzsem
a fánkhoz
25 dkg túró
25 dkg liszt
3 db tojás
175 g tejföl
1 tk szódabikarbóna
3 ek cukor
1 csipet só
5 dl napraforgó olaj
tálaláshoz
5 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
175 g sárgabarackdzsem
a fánkhoz
25 dkg túró
25 dkg liszt
3 db tojás
175 g tejföl
1 tk szódabikarbóna
3 ek cukor
1 csipet só
Vigyázat, mert elkapkodják! :)