Expressz sajtos rúd
sponsored links
Mostanában rákaptunk a cukiban kapható sajtos rúdra: omlós, sajtos, roppanós, szinte lehetetlen abbahagyni. Igazából elcsipegetjük, és ebédidõben meg nézünk nagyokat, hogy nem is vagyok ám éhes. De egy ovis buliban ki akar éhes lenni? A kóstoló megvolt, kerestem is alternatívát, hogy meglegyen az utánpótlás:)
Sajtos rúd
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 tk. só
20 dkg kacsazsír vagy más, de zsír legyen
1 tojás
kb. 3 ek. tejföl, ha teljes kiõrlésû a liszt, több kell!
2 dkg élesztõ
tetejére:
30 dkg sajt
1 tojás
Elkészítés:
A lisztben elmorzsolom a zsírt, beleteszem a sót, élesztõt, összekeverem, majd végül a tojást és tejfölt. Annyi tejfölt, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Félreteszem 10 percre pihenni, közben lereszelem a sajtot, bekapcsolom a sütõt 200 fokra. Kinyújtom a tésztát, jó vékonyra, megkenem a felvert tojással, rászórom a sajtot, felcsíkozom, és pirosra sütöm. Kb. 15 perc alatt el is készül. Nem lesz magasabb, de roppanós és abbahagyhatatlan.
Sörkorcsolyának tökéletes. Étvágyat hozzá
Eredeti Limaránál.