Expressz kenyér
sponsored links
Kellett, mert beborult a tervez?s. Pedig a kenyér ott csücsült a tartóban, ahol lenni szokott, csak mi voltunk máshol. És éhesek voltunk. A kenyérsüt?nek pedig másfél óra kell, ezért néztem más, gyorsabb megoldás után. Az ír szódás kenyér pedig pont ilyen. 40 perc alatt kész. Tökéletes.
Hozzávalók:
170-170 gramm teljes kiörlés?-finom-rizs-rozsliszt, kinek mi jön be
1tk süt?por
0.5 tk szódabikarbóna
1 tk só
290 ml író, vagy kefir, vagy 270 ml tej+3 ek citromlé
Elkészítés:
El?melegítem a süt?t 200 fokra, összekeverem a hozzávalókat, kicsit átgyúrom, cipóvá formázom, a tetejét éles késsel bevágom kereszt alakban, majd lisztezett tepsiben 30 percig sütöm.
Étvágyakat hozzá!
Hozzávalók:
170-170 gramm teljes kiörlés?-finom-rizs-rozsliszt, kinek mi jön be
1tk süt?por
0.5 tk szódabikarbóna
1 tk só
290 ml író, vagy kefir, vagy 270 ml tej+3 ek citromlé
Elkészítés:
El?melegítem a süt?t 200 fokra, összekeverem a hozzávalókat, kicsit átgyúrom, cipóvá formázom, a tetejét éles késsel bevágom kereszt alakban, majd lisztezett tepsiben 30 percig sütöm.
Étvágyakat hozzá!