Expressz fah?jas-szilv?s s?tem?ny
sponsored links
A szilva szezonban ?rdemes megs?tni ezt a vill?mgyorsan elk?sz?thet? nagyon finom, vajas t?szt?j?, puha s?tem?nyt. M?r s?t?s k?zben sem lehet ellen?llni a fah?jas szilv?s illatnak, ami belengi a konyh?t. Gyors vend?gv?r?nak vagy h?tv?gi s?tem?nynek is t?k?letes.
Hozz?val?k:
kb. 35 cm x 20 cm-es tepsihez
18 dkg krist?lycukor
15 dkg szoba-h?m?rs?klet? vaj
5 darab nagy toj?s
30 dkg finomliszt
1 csomag s?t?por (12 g)
1 csomag van?li?s cukor
1 csipet s?
7-8 ev?kan?l tej
+
60 dkg megmosott, kimagozott szilva
4 ev?kan?l krist?lycukor
1 csapott ev?kan?l ?r?lt fah?j
M?R K ? T S ? T E M ? N Y E S K ? N Y V E M IS MEGJELENT!
Megv?s?rolhat?k a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- A kett?v?gott szilv?kat ?sszekeverj?k a cukorral ?s a fah?jjal, majd egy sz?r?be tessz?k, hagyjuk lecsepegni.
- K?zben a krist?lycukrot ?s a van?li?s cukrot habosra keverj?k a vajjal, majd egyenk?nt hozz?keverj?k a toj?ss?rg?kat.
- Beleszit?ljuk a liszt ?s s?t?por kever?k?t, sim?ra keverj?k. Kanalank?nt hozz?adjuk a tejet is, k?zben egynem? massz?v? keverj?k.
- V?g?l ?vatosan hozz?forgatjuk a toj?sok kem?nyre vert habj?t is, de ezzel m?r csak ?vatosan keverj?k ?ssze, hogy a hab ne t?rj?n ?ssze.
- A massz?t enyh?n kivajazott ?s liszttel meghintett tepsibe kanalazzuk, elegyengetj?k, r?helyezz?k s?r?n a lecsepegtetett szilvaszemeket, ?s el?meleg?tett 180 fokos s?t?ben als?-fels? s?t?ssel kb. 25-30 percig s?tj?k.
J? ?tv?gyat!