EXPRESSZ EBÉD
sponsored links
TEJSZÍNES MEGGYLEVES
ÉS
RÁNTOTT HARCSAFILÉ
BURGONYAPÜRÉVEL
Vasárnap készült ez a finom, gyors ebéd, szinte negyven perc alatt készen lettem vele. Alig léptem be a konyhába, nemsokára lehetett teríteni...Ezt mindenki szívesen megette, csak a párom húzta az orrát a meggylevestõl...Nem nehéz menüsor, egyrészt az elkészítésében, másrészt pedig, hogy nem túl megterhelõ a gyomornak sem. A recept 4 személyre szól.
A leves: 1 üveg meggybefõtt, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 1 evõkanál vaníliás pudingpor, 2 kanál cukor, 1/2 citrom leve.
A meggyet lábosba öntjük és felforraljuk. Míg felforr a meggy, addig összekeverjük a tejszínt és a tejet, majd habverõvel belekeverjük a cukrot és a pudingport. Csomómentesre keverjük. Mikor a meggy felforrt, behabarjuk a keverékkel. Ismét felforraljuk, majd savanyítjuk a citromlével.
Harcsa: 1 közepes méretû harcsa filé, só, zsemlemorzsa, ...