Expressz csokis perec
sponsored links
Édes bûnözés mesterfokon. Miért ne indulhatna így a bejegyzés. Ez a recept egy ropogós csokis keksz alapjában véve, de bármilyen kiszúróformával elkészíthetõ. Esetemben a nagymamaféle rugós pereckiszúró került a kezem ügyébe.
Hozzávalók kb. 30 darab perechez:
Elkészítési idõ: kb. 30 perc
30 dkg liszt + liszt a nyújtáshoz
5 dkg kakaó
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 ek. vaníliás cukor
3 tojássárgája
1 csipet só
1/2 tonkabab ( elhagyható)
Bevonáshoz 10 dkg tej- vagy ét- vagy fehércsoki
- A lisztet a kakaóval, porcukorral, vaníliás cukorral, sóval és egy fél reszelt tonkababbal összekeverjük.
- Kis kockákra vágjuk a margarint és hozzáadjuk a tojássárgákkal együtt az elõbbiekhez.
- Sima tésztát gyúrunk a hozzávalókhoz. Maximum 10 percre a hûtõbe tesszük.
- Béleletlen tepsibe sorakoztatjuk a nyers süteményeket.
- Elõmelegített sütõben 6-os fokozaton vagy 210 fokon maximum 10 percig sütjük az édességeket.
- Kivesszük a sütõbõl és hagyjuk kihûlni
- Közben egy lábasban vízgõz fölött felolvasztunk valamilyen csokoládét. Ebben az esetben tejcsokit használtam.
- Amikor kihûltek a perecek, meglocsolom vékonyan csokoládéval. Majd hagyom megszilárdulni a bevonatot.
- Azonnal ropogtathatjuk a tonkababtól igazán különleges süteményt.
Gasztroblog Boldog Kuktától
Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!