Expressz csilis bab
sponsored links
Csodálkozom, hogy még nem írtam ide a receptjét, pedig már ezer éve fõzöm. Télen havonta egyszer biztosan. Pont ilyen vacak idõre való, jó leves, fûszeres, kicsit csípõs, ráadásul kifejezetten gyorsan elkészül, mosogatni sem kell utána órákig. Szóval tutikaja. És mindenkinek ízlik. Most egy irtózatosan nagy adag készült belõle, holnap kirándulni megyünk, és arról ábrándozom, hogy amikor átfagyva és fáradtan hazaérünk, lesz még belõle néhány tányérral. Sõt, vasárnapra is maradhat belõle, akkor sem fogok sírni.
Hozzávalók egy nagyon nagy adaghoz, pont egy 5 literes lábas lesz vele tele:
- 1,5 kg darált hús (ki-ki amit akar, ez most vegyesen disznó és marha volt)
- 2 nagy babkonzerv, tényleg nagy, az a 800 grammos Aldis, a normál méretbõl mondjuk 5-6
- 2 nagy vöröshagyma
- fél fej fokhagyma
- 1 evõkanál kacsazsír (vagy valami más) ...