Expressz croissant
sponsored links
Limara expressz croissantja, könnyû mint a felhõ, puha mint a toll.
Hozzávalók (fél adagot készítettem, 16 drb kisebb kiflihez)
35 dkg liszt
1 dl tej
70 gr joghurt (vagy tejföl)
2 ek cukor
1 tojás
2,5 dkg élesztõ
12,5 dkg fagyos vaj
1/2 kk só
1 tojás a kenéshez
A hozzávalókat avaj kivételével összedagasztjuk, majd letakarva hûtõbe tesszük 1,5 órára. Ezután 8 egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük, majd vékony köröket nyújtunk belõlük.
Az elsõ lapra vajat reszelünk, rátesszük a következõ korongot, majd ismét vaj és tésztalapok addig, amíg el nem fogyott. A legutolsó lapra nem teszünk vajat.
Akkor 2-3 mm vastagra nyújtjuk, 16 cikkre vágjuk, majd minden cikket szorosan feltekerünk, kifliket formázunk belõlük.
Sütõpapíros tepsire helyezzük a kiflicskéket, lefóliázzuk, majd egy egész éjszakára hûtõbe helyezzük.
Másanap tojással megkenjük és hideg sütõbe helyezzük, majd 180 C fokon szép rózsaszínûre sütjük.
Hozzávalók (fél adagot készítettem, 16 drb kisebb kiflihez)
35 dkg liszt
1 dl tej
70 gr joghurt (vagy tejföl)
2 ek cukor
1 tojás
2,5 dkg élesztõ
12,5 dkg fagyos vaj
1/2 kk só
1 tojás a kenéshez
A hozzávalókat avaj kivételével összedagasztjuk, majd letakarva hûtõbe tesszük 1,5 órára. Ezután 8 egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük, majd vékony köröket nyújtunk belõlük.
Az elsõ lapra vajat reszelünk, rátesszük a következõ korongot, majd ismét vaj és tésztalapok addig, amíg el nem fogyott. A legutolsó lapra nem teszünk vajat.
Akkor 2-3 mm vastagra nyújtjuk, 16 cikkre vágjuk, majd minden cikket szorosan feltekerünk, kifliket formázunk belõlük.
Sütõpapíros tepsire helyezzük a kiflicskéket, lefóliázzuk, majd egy egész éjszakára hûtõbe helyezzük.
Másanap tojással megkenjük és hideg sütõbe helyezzük, majd 180 C fokon szép rózsaszínûre sütjük.