Expressz citromos tavaszi csirkeragu spárgával és újborsóval
sponsored links
Igen, van meleg ebéd/vacsora, amit 15 perc alatt el lehet készíteni, még úgy is, hogy beleszámítjuk a kamra/hûtõ kipakolásától kezdve az össze elõkészítõ melót. Oké, a köret csak egy kicsi kenyér, a szaftot úgyis tunkolni kell. És milyen jó... Ha az újborsó/újzöldségek-igazi-tavaszi-borsólevest na meg a fejes saláta/tojásos nokedli kombót nem számítom, akkor mostanában ez volt a legtavaszibb ízû kaja, amit készítettem.
Hozzávalók: (1 személyre)
3 dkg vaj
20 dkg csirkemell
6 szál spárga
2 ek. friss zsenge zöldborsó
kevés só
1 dl tejszín
1 csapott tk. étkezési keményítõ
friss õrölt bors
negyed citrom reszelt héja
A csirkemellet felkockáztam, a borsót kifejtettem, a spárgákat lemostam, ahol roppant, eltörtem, és a zsengébbik részt a spárgafejjel 2 centis darabokra vágtam.
Egy teflonserpenyõben a vajat felforrósítottam, rádobtam a csirkemellkockákat, a spárgát és a borsót, és nagy lángon, kevergetve átpirítottam, míg a hús színt kapott. Sóztam, rátekertem 4-5 csavarásnyi borsot és ráreszeltem a megsikált citrom héját, hozzáöntöttem a tejszínt. Lefedtem, kis lángon 5 percig pároltam, majd megszórtam az étkezési keményítõvel, elkevertem és épp csak addig hagytam még a tûzön, amíg a szósz - pillanatok alatt - besûrûsödött.