Eton mess
sponsored links
Ez is egy olyan desszert, amivel már évek óta szemezek, de eddig váratott magára. Ennek legfõbb oka az, hogy habcsók nálunk jellemzõen karácsony táján készül... Olyankor viszont nincs friss eper. :D No nem, mintha olyan bonyolult lenne a habcsók, csak elég ritkán sütök. A "nagy áttörés" most annak köszönhetõ, hogy a tavaly elültetett eperpalántákon szép számmal érik a finom édes gyümölcs. A saját eper mellé pedig "muszáj" volt habcsókot is sütni. :D Ez a desszert amúgy amilyen egyszerû, olyan finom és igen sok variációja létezik. Pedig csak három -na jó, négy- hozzávaló. :D Én most szimplán, rétegezve készítettem.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg eper (tisztítva, behûtve)
2 dl habtejszín
2 ek. porcukor
12 habkarika
A díszítéshez:
4-8 mini habcsók
- Az epret nagyságtól függõen 4-8 cikkre/kockára vágjuk. Lehintjük 1 evõkanál porcukorral. Átforgatjuk, félre tesszük.
- A habtejszínt 1 evõkanál porcukorral lágy habbá verjük.
- A cukrozott eper felét elosztjuk 4 pohárban. Az eper tetejére tördeljük a habkarikákat, erre tejszínhabot kanalazunk, majd elosztjuk rajta a maradék epret.
- A desszert tetejét habcsókkal díszítjük, azonnal fogyasztjuk.