Eszterházy-torta.
sponsored links
Advent negyedik vasárnapjára az alkalomhoz illõ, Eszterházy-tortát sütöttem. Elég régen tervezem ennek a tortának az elkészítését, de most végre bátorságot gyûjtöttem, és gondoltam lesz ami lesz, karácsony közeledtével megsütöm. A receptet még Praliné Zsuzsinál találtam, és rögtön el is mentettem. Nem is tudom, hogy miért várakoztattam eddig a receptet, mert a vártnál sokkal egyszerûbb volt elkészíteni, mint azt valaha is gondoltam. A lapok szépen, egyformán sültek, a krém pedig nagyon, de nagyon finom. Bevallom legjobban a torta csokoládéval való bevonásától, vagyis inkább a díszítésétõl tartottam. Végül a díszítéssel sem volt semmi gondom, és lehet mások találnak majd benne hibát, de én mint két balkezes, nagyon elégedett vagyok vele. Még két nap választ el bennünket a karácsonyi ünnepektõl, így aki esetleg kedvet kapna, bátran merjen hozzáfogni ennek a különösen finom, Eszterházy-tortának sütéséhez.
Tészta hozzávalói 20 cm-es formához:
5 db nagy tojás fehérje
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
5 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
15 dkg darált dió ...