Estike

2014-04-25

sponsored links

A húsvéti zserbó mellé másodhegedûsnek teasüteményt sütöttem. Vízvári Mariska szakácskönyvében kutattam édesség után, ott bukkantam az estikére. A név titka a receptbõl kiderül. :) 
Megtetszett, mert szinte a semmibõl készül: tojás, liszt, vaj mindig van itthon. 
Kávé, tea, kakaó mellé kiváló uzsonna az estike.

Estike

Hozzávalók:
25 dkg cukor
1 evõkanák vanília kivonat
15 dkg vaj
3 tojás
25 dkg liszt
5 dkg mazsola

A cukrot, vaníliát, vajat, 2 egész tojást és 1 sárgáját robotgéppel sûrû tésztává keverek. Ekkor beledolgozom a 25 dkg lisztet. Vajazott, lisztezett tepsibe evõkanálnyi halmokat teszek, s mindegyik közepébe 2-3 szem mazsolát nyomok.
Egy éjszakán át hagyom állni, reggel lekenem a megmaradt tojásfehérjével, és 10-15 perc alatt megsütöm. 

Vanília kivonat helyett használhatunk vaníliás cukrot, bár annak kevésbé intenzív íze lesz. Mazsola helyett 1-1 szem meggybefõtt is mehet a sütik tetejére.


Folytats a blogon ... rubinkonyhaja.blogspot.com/2014/04/es...

sponsored links

Keres?s