Estike
sponsored links
A húsvéti zserbó mellé másodhegedûsnek teasüteményt sütöttem. Vízvári Mariska szakácskönyvében kutattam édesség után, ott bukkantam az estikére. A név titka a receptbõl kiderül. :)
Megtetszett, mert szinte a semmibõl készül: tojás, liszt, vaj mindig van itthon.
Kávé, tea, kakaó mellé kiváló uzsonna az estike.
Estike |
Hozzávalók:
25 dkg cukor
1 evõkanák vanília kivonat
15 dkg vaj
3 tojás
25 dkg liszt
5 dkg mazsola
A cukrot, vaníliát, vajat, 2 egész tojást és 1 sárgáját robotgéppel sûrû tésztává keverek. Ekkor beledolgozom a 25 dkg lisztet. Vajazott, lisztezett tepsibe evõkanálnyi halmokat teszek, s mindegyik közepébe 2-3 szem mazsolát nyomok.
Egy éjszakán át hagyom állni, reggel lekenem a megmaradt tojásfehérjével, és 10-15 perc alatt megsütöm.
Vanília kivonat helyett használhatunk vaníliás cukrot, bár annak kevésbé intenzív íze lesz. Mazsola helyett 1-1 szem meggybefõtt is mehet a sütik tetejére.