Estefelé
sponsored links
Téli (most már igazi) estéken, jól esik az emberfiának egy kis nyugalom, egy kis nyugtató étek. Lehetõleg még híradó elõtt, mert utána már...
PAGODA SALÁTA, ALMÁVAL
ÉS MORZSA BUNDÁS CSIRKEMELLEL
Hozzávalók:
a saláta:
1 szép nagy pagoda karfiol
1 fej lilahagyma
20-25 dkg alma
2 p. tejföl
1/2 citrom
chili pehely
tárkony
olívaolaj
só
a hús:
4 db kb. 15 dkg-s csirkemell
zsemlemorzsa
õrölt kömény
bors, só
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben roppanósra fõzzük.
A lilahagymát apró kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, ráfacsarjuk a fél citrom levét és megsózzuk. 10 percig állni hagyjuk, hogy egy kicsi puhuljon, majd hozzá keverjük a tejfölt, tárkonnyal és chili pehellyel ízesítjük, 2-3 evõkanál olívaolajat belekeverve krémesítjük. Beleforgatjuk a lehûlt karfiolt és a szeletelt almát, majd ezután legalább 1 órán át hûtõben érleljük.
Ezalatt elkészítjük a húst.
A csirkemelleket egészben hagyva besózzuk, borsozzuk, õrölt köménnyel ízesítjük és befogatjuk, erõsen belenyomkodjuk a zsemlemorzsába. Tálalás elõtt pár perccel a húsokat vegyük ki a ?párolólébõl? és szeletelésig pihentessük.
Egy serpenyõben olajat hevítünk és a csirkemelleket, lassan, mindkét oldalukról megpirítjuk, majd egy kis vizet öntünk alá (kb.:1-1,5 dl) és fedõ alatt 15 percig pároljuk.
Talán furcsa lehet, hogy ezt a morzsás bundát még pároljuk is, de higgyétek el nekem, meglepõen bámulatos dimenzióba viszi át a húst.
Talán furcsa lehet, hogy ezt a morzsás bundát még pároljuk is, de higgyétek el nekem, meglepõen bámulatos dimenzióba viszi át a húst.