Esküvõi torta lila virágokkal
sponsored links
Esküvõre készültünk a családban. Titkon reméltem, hogy lesz közöm a tortához, de kalandosan jutottunk el odáig, hogy valóban én rakhattam össze a helyszínen. :))
Mivel nem hajnalig tartó lagzi volt, csak egy pár órás elegáns állófogadás, elõször nem is igen volt szó nagy tortáról. Aztán a család mégis úgy döntött, az bizony kell, és kész. Már csak azt kellett eldönteni, milyen legyen. :) A menyasszony küldött egy fotót, ami neki nagyon tetszett színben és fazonban is, ám olyan technikával volt burkolva, amit én nem ismerek, vagyis még sosem csináltam, és nem is most, a nagy pillanatban kellene próbálgatni, azt hiszem, nem mindig sülnek jól el az újdonságok, tapasztalat nélkül. Ezért maradtunk a sima, törtfehér bevonatnál.
Viszont az kikötés volt, hogy élõ virágok legyenek rajta, lehetõleg a pink, a lila, a rózsaszín színek keveredésével, valamint marcipán bogyós gyümölcsök, eper, málna, szeder.
Kalandos volt a virág beszerzése is. Mivel február közepét írtuk (Valentin napján volt az esküvõ, ami egyébként 10.000.000-szoros nap volt, azt hiszem), szóval tavaszi virágok kilõve, mint babarózsa és egyéb szépségek. Kalap le a virágboltos hölgy elõtt, nem tárta szét a karját, és mondta azt, hogy hááát, rózsa, szegfû, orchidea, hanem elõkapta a katalógust, és egyesével veséztük ki a különféle fajtákat, ez miért jó, ez miért nem, ez tetszik, de nem bírja, ez bírná, de színben nem jó. Végül 3 különbözõ fajtából hozott külön nekem pár szálat, plusz hozzátettünk egy többvirágos szál krizantémot, szép lilás rózsaszínt. Egyesével minden virágfejet preparált nekem a tortások által használt virágdróttal, így kerültek nedvesített zsepik közé kis dobozkába. Még be is sokalltam, így még az asztalkákra is kerültek virágfejek. :)
Olyan tortát kellett választani ízben, ami stabil, hiszen kocsikáztattuk 80 kilométert. Külön-külön persze, nehogy összerogyjon nekem. Apa vezetett, anya fogta a legnagyobbat, lányzó a középsõt, kislegény a legkisebbet. Minden bukkanónál sziszegés, gyors vizsgálat. Jó volt. :D
Az alsó Dobos volt, azaz majdnem, hiszen hat lap, az oké, tojásos, fõzött doboskrém oké, de karamelltetõ helyett marcipánt kapott.
A középsõ csokoládés tésztát és fõzött gesztenyekrémet rejtett, a legfelsõ picike pedig sima vaníliás piskóta, mascarponés krém és lemon curd. (nyilván, hehe)
A gödöllõi kastélyban zajlott az esemény, hihetetlen hangulatban, szóval szép volt, jó volt, a gyerekek is fantasztikusan érezték magukat, a fotós pedig lenyûgözõ, végig mozgatta a csapatot, játszottunk, nevettünk, és közben kismillió fotó készült.
Mivel a pár nem szeretné, ha feltölteném õket, nem zsúfolom ide, de egyet szeretnék mutatni, mert annyira jó. :)
Õk az én srácaim, ahogyan én ismerem õket a mindennapokban. :D
Dina világa a facebookon is elérhetõ, így biztosan nem maradsz le semmirõl! :)
Valamint minden édességet, desszertet kedvelõt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!