Esküvõ karamellben

2012-08-26

sponsored links



Az iszonytató hõség ellenére megint bevállaltam egy tortát kedves barátaink esküvõjére. Az menyasszonyi torta készítõjének kiválasztása extra bizalmi feladat szerintem, úgyhogy nagyon megtisztelve éreztem magam és próbáltam is megfelelni, amennyire csak lehet.
Elõtte egy elõkóstolást is végeztünk, amihez ezeket a kis minitortákat gyártottam még egy hónappal ezelõtt. A blog facebook oldalán már láthatta, aki szokta követni...
 
Akkor három változatot készítettem, egy akáciamagos, egy fehércsokis és egy karamellkrémeset. Végül az utóbbi gyõzött, méghozzá úgy, hogy egy kis mandulagrillázzsal készített krokantot is csempésztem a krémbe. Nem volt olyan egyszerû egyébként, mint amilyennek tûnik, mivel a karamell eleve édes dolog, abból túl sok cukrot nem lehet kisprórolni, ugyanakkor a bevonat is édes, nagyon pengeélen táncoltam, hogy a tejszínnel ellensúlyozni tudjam ezt az összhatást. A krokant pedig már egy idõ után nem annyira ropog szerintem, ha összeért a krém a piskótával, ezért gondoltam, hogy a mandula majd kicsit "megfogja".

A karamellkrém választása egyébként a torta külsejéhez kapcsolódik, ugyanis az ifjú pár kifejezett kérése ...

Folytats a blogon ... jepatojtavan.blogspot.com/2012/08/esk...

sponsored links

Keres?s