Esetem a pirított újkáposztával....
sponsored links
Húsvét elõtt vettem két fej újkáposztát, részben salátának, isteni is volt a báránysült mellé, egy hatalmas tállal, harsogóan friss, nedvdús, ropogós, hagymásan, köményesen, ecetes-cukros lében....
részben pedig, mert paradicsomos káposztát szeretettem volna fõzni a héten, mert ugyan mindig, télen-nyáron szeretjük a paradicsomos káposztát, fõzöm is rendszeresen, de újkáposztával különösen....
De még így is maradt valamennyi káposzta, hogy a fentiek elkészültek, gondoltam, hogy ezt a maradékot lepirítom tésztához, mert a káposztás tészta is nagyon finom újkáposztából....
Igen ám, de amíg pirítgattam-pirítgattam, addig szépen kóstolgattam is, mert én egy kóstolós háziasszony vagyok, a nyerstõl a készig sorban-sorban, na és mert sósan, olajosan a nyers állagától a pirultig, végig nagyon finom, a lényeg, hogy ennyi maradt, amennyit a képen láttok, magyarán szépen elkóstolgattam és még ezt a kis maradékot is meg fogom enni, "meleg salátaként", csak úgy.... magában
Na ezért van az, hogy amikor elkészül az ebéd, én pont akkor már nem vagyok éhes, szinte mindig késõbb ebédelek, vagy egyáltalán nem is, mint a többiek.
Mára, meg egész hétre is, azt hiszem én szépen bekáposztáztam.... de nagyon jólesett.
Paradicsomos káposzta is nagyon finom lett.... tudom, ezt sokan utálják, pedig egy nagyon egészséges fõzelék, a nyáron eltett édes paradicsomlével különösen....
1/2 fej káposzta csíkokra metélve
1 db vöröshagyma szálasra vágva
1 l paradicsomlé /most az általam eltett, de jó a 100%-os paradicsom ivólé is/
só, köménymag : egész is és õrölt is
cukor
olaj, liszt a rántáshoz
Egy közepes fazékban odateszem a felcsíkozott káposztát, vöröshagymát meg a fûszereket, jó sok köményt mert én sokkal szeretem, sózom, felöntöm a paradicsomlével és még vízzel is kiegészítem és odateszem fõni.
Amikor megpuhult a káposzta, ez egészen rövid idõ, talán még félóra sincs /szétfõzni nem szabad, csak roppanósan puhára, pláne újkáposztánál/, világos rántást készítek és besûrítem vele a fõzeléket.
A legvégén kevés cukrot szórok hozzá, mert nekem ez egy édes fõzelék, no nem nagyon, de édeskésnek kell lennie.