Esetem a granolával
sponsored links
A granola pazar cucc - feltéve, ha túléli az ember. Elkészítése elõtt nem árt tudni, nincs-e agavé allergiánk. Nekem van. Most már tudom. Egyszer vettem egy üveg agavé szirupot, régóta állt felbontatlanul, gondoltam pont jó lesz a granolához mivel éppen elfogyott a méz. Rossz ötlet volt. A frissen elkészül granolát csipegetve hamarosan kiderült, hogy miért. Elõször csak furcsán bizsergett a nyelvem és a szájpadlásom, majd gyorsan feldagadt a garatommal együtt. Azonnal megittam két calcium-sandózt (más nem volt itthon), közben azt fontolgattam, hogy csak úgy pizsamásan átmegyek a szomszédban lakó Dokihoz. Szerencsére elkezdett csökkenni a duzzanat (még jó, hogy folyamatosan szedem az allergiagyógyszeremet) és én szó szerint fellélegeztem. Járhattam volna rosszabbul is, szóval csak óvatosan az agavé sziruppal.
A granola receptje Sarah Brittont dícséri.
Hozzávalók
- 4 csésze zabpehely
- 1 csésze durvára vágott mandula
- 1,5 csésze kókuszpehely (nem reszelék)
- 1/3 csésze méz vagy agavé szirup (feltéve, hogy nem vagyunk rá allergiásak) ...