Escobar Pizzéria ? Medellin pizza (30 cm) + kukorica, tojás

2014-04-11

sponsored links

Végre péntek van, ami jó, az viszont annyira nem jó, hogy süt a nap és közben reggel azt kell látnom, hogy 6 fokra sikerült csak felkúsznia a hõmérõ higanyszálának. Ez igazából az irodában ülve annyira nem nagy baj, de ha arra gondolok, hogy mindjárt itt a hétvége, akkor szomorúan veszem tudomásul, hogy a pólóban teraszon sörözésnek még nincs itt az ideje. Ennek is megvan a jó oldala, a pénteki pizza után, körülményesebb lezavarni még pár 1000 kalóriát a torkunkon folyékony formában, pontosabban  ha nem is körülményesebb, de nem olyan jólesõ érzés, mintha a napon sütkérezve követnénk el. Nem lesz meglepetés, jön a szokásos pizza, méghozzá az Escobar Pizzéria kemencéjébõl. Szerepeltek már korábban és akkor egy a paradicsomos alapú pizzájuk alapján egy jó kis helynek bizonyult, úgyhogy eljött az ideje, hogy leteszteljem a tejfölös alapú kiadást is. A választás a Medellini pizza, ami nem a legtöbb feltéttel bíró pizzák közül került ki, de némi extra kukoricával és tojással, egy egész baráti összeállítást sikerült belõle varázsolni.

Esztétika,megjelenés: Lehet, hogy már unalmas, hogy mindig örömködök a lent látható doboz láttán, de nincs mit tenni szeretem. Maga a pizza a lényeg, ami bíztató látvánnyal kecsegtet, a doboz kipattintása után arany barnára sült, vékony széleket látok, bõséges feltéttel párosítva. A fehér alapnak köszönhetõen nem egyértelmû, hogy hol kezdõdik a pizza széle, de a pirult sajtdarabok, és a piros paradicsomkarikák segítségével könnyedén felismerhetjük a helyzetet, hogy nem spóroltak a rávalóval. A tejfölös alapon, étlap szerint csak baconnal és paradicsommal szerelt pizza, alapból szegényesen nézett volna ki, de már az extra kukorica is igencsak izgalmas kinézetet kölcsönzött neki. A tojást, sajnos most tõlük is tükörtojásos megoldásban kapjuk, ebben az esetben nem sikerült vele szemet varázsolni a pizzának, de azért pár szeletre ha ügyesen vagdosunk azért juthat belõle. A képet elnézve és visszaemlékezve is azt tudom mondani, hogy ezt a pizzát nagyon eltalálták, persze kellett hozzá a kreatív elmém ragyogása is, a kukorica élénk sárga színe sokat hozzátesz a képhez.

Pont:8/10

Ízvilág: A tésztájuk, még mindig megállja a helyét, állagra, ízre szinte tökéletes a vastagság félúton van a vékony és a vastag tésztás pizza között. A tejfölös alap, érzésem szerint egyáltalán nem fûszerezett, az ilyen alapokra jellemzõ  erõteljes fokhagyma íznek nyoma sincs. A feltétek, együttesen remek ízvilágot alkotnak, de a legerõsebb ízt természetesen a bacon szolgáltatja. A bacon nem sós, nem túl zsíros, így a sült tejföl és a paradicsom ízével kiegészülve tuti kombináció. Ezek lapján az alap pizzánk is jól vizsgázik, de ebben az esetben itt vannak az extrák. Az extra kukorica és a tojás, igazság szerint alapból is rajta lehetne a pizzán, mert bizony ehhez az összeállításhoz remekül passzolnak. A tükörtojásos megoldás nem éppen a kedvencem, de az íz lényegében ugyanaz, vélhetõen a költségek csökkentése és a plusz munka elkerülése okán kapjuk mindig ilyen formában a tojást a pizzánkra. Na nem panaszkodok, ez a pizza bizony finom és pont.

Pont:8/10

Mennyiség: A mai pizza 30 cm ?es ként került az étlapra. Mivel általában a 32 centimétere pizzák is ekkorák, így ha esetleg valakit zavarna, hogy 2 centivel kevesebb, mint az átlagos normál pizza, azt javaslom, hogy ezzel ne foglalkozzon. Ha megnézzük, azért itt is van 1 centi veszteség, ami arányaiban nem nagyobb, mint amikor 32 centis pizzánál van 2 centi mínuszunk. A feltétek mennyisége amúgy kielégítõ. és a vastagságra közepesnek nevezhetõ tésztával összekombinálva ez a pizza könnyedén a kulcsa lehet egy kiadós ebédnek. Talán a tojással kicsit célozhattak volna jobban, hogy mindenhova jusson és hasonló szeleteket tudjak majszolgatni, de az adag is tökéletes.

Pont:7/10

Kiszállítási idõ: Átlagosan olyan 45 perc körül teljesítik a megrendeléseket, a netes adatok alapján. Amúgy 50 percet vállalnak, ami azért már nem a legjobb, de inkább a vállalás legyen több és pozitív legyen a meglepetés, ha elõbb csenget a futár. Esetemben ezt tökéletesen megvalósították, 38 perc alatt megérkezett a futár és gõzölgõ pizzát nyomott a kezembe. Azt hiszem nem is ragozom tovább, ennél jobbat csak akkor tud egy pizzéria, ha nagyon közel van a szállítási címhez.

 Pont:8/10

Ár/érték: Ahogyan azt már a mese elején is leírtam egy alap pizzát választottam, és azt formáltam egy kicsit a saját ízvilágom szerint. A Medellini pizza 30 cm ?es kiadásáért 990 forintot kell kifizetnünk. Ez az ár, én úgy gondolom, kedvezõ  kategóriába esik, ezért egy alap plusz két feltétes, sajttal tisztességesen megszórt pizzát kapunk. Az extra feltétek darabját 150 forintért helyezik az amúgy igen ízletes pizzára. Mivel ebbõl én kettõt kívántam, így 2×150 azaz 300 forintar lett több a végösszeg. 1290 forintos összeg egy 30 cm ?es pizzáért is egy teljesen átlag árnak mondható. Ez így már az alap és a sajt leszámításával 4 feltét, így ez teljesen korrekt. Az íz, a szállítási idõ és az ár is jó, kezdek azzal a problémával szembesülni, hogy egyre több olyan pizzéria lesz a listámon, amiket bátran merek Nektek ajánlani.

Pont:9/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/escobar-pizzeria-medell...

sponsored links

Keres?s