Erõs és savanyú

2011-09-20

sponsored links

Még mindig tart a spájzolós téma, valami mindig utamba akad, amit muszáj savanyítanom, lekvárrá vagy ivólévé konvertálnom. Lassan azért lecseng a dolog és visszatérek a régi kerékvágásba. Jönnek a sütik, kenyerek, saláták, szendvicskrémek. (Na jó azért néhány elkészítendõ csatni még van a listán.)
Mára egy savanyítós receptet hoztam. Illetve kettõt, csak az alapanyag ugyanaz. Aprócska paprikák. Gyufa és cseresznye formájú.
Amikor Vácon járok, mindig átmegyek a piacon, hátha akad valami, ami rám mosolyog. Pár hete az olcsó gyufa és cseresznyepaprikák integettek a ládából. Fél-fél kilót vettem, mert én nem nagyon eszem, bár a savanyú gyufapaprika kivétel ez alól.
Már régóta nézegettem Jamie ecetes csilis receptjét, de gondoltam inkább biztosra megyek és azért a paprika nagy részét a klasszikus fûszeres ecetes lében tettem el. A savanyítós bejegyzésben megtalálható a recept.
Jamie (A Pucér Szakács c. könyvébõl) receptjén annyit változtattam, hogy nem tisztán borecetbõl készült, mert nem annyira kedvelem az ízét, hanem almaecettel egészítettem ki. Ettõl kicsit zavaros marad a paprika leve, amitõl elsõre a szívbaj jött rám, mert a dunsztból kivéve azt hittem, rossz irányba indult a biokémia az üvegben. De szerencsére minden mûködik, semmi baja. A paprikákat pedig nem vágtam ketté, hanem egészben tettem el. (Fotó holnap a napsütésben)
Hozzávalók 1 db 750 ml-es befõttesüveghez: ...

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2011/09/eros-...

sponsored links

Keres?s