erjedetlen must- télire tartósító nélkül
sponsored links
Nem aktuális, nem Húsvéti, de õsszel legnagyobb kérdéseim a musttal kapcsolatosak voltak, így amíg még el nem felejtem, leírom a tapasztalataimat.
Elõször is: milyen szõlõbõl érdemes csinálni?
Hogy kell eltenni, hogy ne forrjon fel?
Hogy kell tárolni? Miben, milyen körülmények között?
1.) Az elsõ dolog, amire rájöttünk: mustot nem a legfinomabb csemegeszõlõbõl kell csinálni. Brutálisan édes lesz. Tökéletesen elég a borfestésre használt szõlõ, sõt tulajdonképpen még finomabb is lett a belõle készült must, mint az ennél sokkal drágább saszlából csinált.
2.) A különbözõ típusú szõlõket nem szabad keverni.
3.) Sokáig filóztunk rajta, hogyan tisztítsuk meg a szõlõt, sajtoljuk ki a levet: sutuljunk vagy ...