Erdõkóstoló sorozat a Turista Magazinban és más írások a vadnövények feldolgozásáról, felhasználásáról
sponsored links
21. századi tündérkonyha címmel az októberi Turista Magazinban egy bevezetõ riport után
a novemberi számban Csipkebogyó a téma, Csipkebogyó a hecsedlin túl címmel. A decemberi számban (hamarosan megjelenik) a téli levélzöldségek, és téli gombák lesz téma.
Gyógynövényes recepteket találhattok még tõlem a Farmakognóziai Hírekben 2017 szeptemberétõl kezdõdõen, korábbi lapszámokban pedig másoktól. A lapszámok letölthetõk, sok hasznos gyógynövényes írást olvashattok bennük.
Akit egyes témák mélyebben is érdekelnének pl. a régi gyakorlat, amivel igen sok növényt erjesztéssel tartósítottak vagy ecetet, savanyítót, kovászos savanyúságot, erjesztett kásaételt, alkoholos italt, pezsgõs szörpöt, sört, széndioxidos (pezsgõs) italt és sok egyebet készítetek, az sok érdekeset találhat ebben az írásunkban: Erjesztéssel feldolgozott vad - és kultúrnövények Magyarországon
Egy másik írásban szintén a vadnövények sokféle használata a téma: Vadnövények gyûjtögetése és piaci árusítása egykor és napjainkban Baranya megyében.
Korábbi riportokról velem itt