Erdõ és tenger egy tányérban
sponsored links
Kivételesen fantázianevet adtam ennek a remek halételnek, mert ez illett rá a legjobban. Erdõbõl van benne sárga rókagomba és kakukkfû, tengerbõl tonhal, garnéla, és algás tönkölytészta. Plusz a só, de az mindig tengeri.
A pontos mennyiségek hiányát nézzétek el nekem, mert lemerült az elem a mérlegembõl. Azért így sem hiszem, hogy lenne, akinek nehézséget okozna az elkészítése, a mennyiségek ízlés szerint variálhatók.
Igencsak finom, és hamar elkészülõ egészséges halas tésztaétel.
2 személyre
1 csokor kb. 20 vékony szál téli sarjadékhagyma felaprítva, a zöld részébõl tegyünk félre a díszítéshez
kb. 125 g tonhalfilé
kb. 100-150 g garnélarák vagy -farok vagy koktélrák
10-12 nagyobb darab rókagomba felaprítva (fagyasztott)
facsarásnyi citromlé
2 dl zsírszegény fõzõtejszín
1 ek kukorica- vagy burgonyakeményítõ
tengeri só ...