Erdélyi tárkonyos sertésraguleves
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg sertés lapocka, 1 vöröshagyma, 30 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 1 syelet zeller, 15 dkg fagyasztott zöldborsó, 6 dkg rizs, 1evõkanál zsir, 1 evõkanál házi ételízesítõ, 1,5 dl tejföl, ecetes vagy friss tárkony, 3 dl cibere, só, örölt bors.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát a zsiradékon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott zöldséget, majd pár perc után a szintén kis kockákra vágott húst és fehéredésig dinszteljük. Sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítõt, felöntjük vízzel és fõni hagyjuk. Mikor a hús meg a zöldségek majdnem megfõttek, beletesszük a zöldborsót, a rizst, az apróra vágott tárkonyt és készre fõzzük, ízlés szerint felforralt ciberével savanyítjuk A tejfölt forró levessel hõkiegyenlítjük, majd az ételre töltjük, lassú tûzön 1-2 percig forraljuk.
Megjegyzés: Cibere helyett az ecetes tárkony levével savanyítható.