Erdélyi spenótleves
sponsored links
Párom édesanyja készít hasonlóan a saláta levest, most a spenótot is így készítettem el. Nagyon finom. Szeretjük nagyon.
Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 20 dkg füstölt szalonna, 4 tojás, só, bors. 1 kg spenót, 1fej fokhagyma, 10 dkg száraztészta, kapor, só, bors, 2 evõkanál ecet. Az eresztékhez: 1 tojás, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej.
Elkészítése: A szalonnát csíkokra vágjuk, majd kakastaréj formájúra bevagdossuk, megpirítjuk. A tojásokat a sóval, borssal felverjük, a szalonnára öntjük, kavargatás nélkül megsütjük omlettnek, hagyjuk kihûlni, kockákra vágjuk.
Kb 2, 5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a kockára vágott omlettet, 5 percig fõzzük, majd beletesszük a spenótot, a száraztésztát, az felszeletelt fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, készre fõzzük. A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, a tejjel és kevés vízzel hígítjuk, hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besûrítjük. A tûzrõl levéve az ecettel savanyítjuk.
Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 20 dkg füstölt szalonna, 4 tojás, só, bors. 1 kg spenót, 1fej fokhagyma, 10 dkg száraztészta, kapor, só, bors, 2 evõkanál ecet. Az eresztékhez: 1 tojás, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej.
Elkészítése: A szalonnát csíkokra vágjuk, majd kakastaréj formájúra bevagdossuk, megpirítjuk. A tojásokat a sóval, borssal felverjük, a szalonnára öntjük, kavargatás nélkül megsütjük omlettnek, hagyjuk kihûlni, kockákra vágjuk.
Kb 2, 5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a kockára vágott omlettet, 5 percig fõzzük, majd beletesszük a spenótot, a száraztésztát, az felszeletelt fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, készre fõzzük. A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, a tejjel és kevés vízzel hígítjuk, hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besûrítjük. A tûzrõl levéve az ecettel savanyítjuk.