Erdélyi rakott káposzta
sponsored links
Mikor elkezdtem emlegetni (a nagyobb fõzéseket rendszerint megelõzi egy hasonló folyamat), mennyire szeretem az erdélyi rakott káposztát, többen kijavítottak, hogy ez nem erdélyi, hanem kolozsvári. Az interneten rákeresve ezt nem lehet eldönteni, mivel mindkét néven emlegetik. Egy dolgot figyeltem meg: az erdélyi származású ismerõseim kolozsvárinak, a magyarországi születésûek erdélyinek hívják. Nos, dunántúli lévén én ez utóbbinál maradok, bár a szalonna tényleg kolozsvári benne... Ahogy mondják, a káposzta többször melegítve a legjobb, ez állítást nem tudtuk letesztelni, mert egy étkezésre elfogyott.
Hozzávalók:
1,2 kg savanyú káposzta
1 kg darált sertéshús
200 g húsos szalonna
150 g rizs
5 deci tejföl
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, frissen õrölt feketebors
1 evõkanál szárított kakukkfû ...
2 gerezd fokhagyma
só, frissen õrölt feketebors
1 evõkanál szárított kakukkfû ...