Erdélyi rakott káposzta a hétvégére

2011-11-25

sponsored links


Egy nagyágyú ebéd holnapra.
"Erdélyi" vagy "kolozsvári" néven elhíresült káposztaétel, ami pont ugyanúgy készül mint a rakott kelkáposzta, csak ez savanyúkáposztával és pont ugyanolyan finom is.
Elõre elkészítettem, mert holnap nem érek rá a fõzésre, egyébként erre is érvényes a töltöttkáposztához kapcsolódó mondás, hogy melegítve még jobb, mint frissen elkészülve.

1 kg savanyúkáposzta, amit kicsit megvagdaltam, hogy ne legyen nagyon hosszú
2-3 babérlevél
1 tk. borsikafû/csombor
1 fej vöröshagyma apróra vágva
 3-4 gerezd fokhagyma szintén apróra

Egy lábasban a hagymát dinsztelem, majd ment hozzá a fokhagyma meg az összes fûszer, végül a káposzta, amit én soha nem mosok ki, sõt ha van savanyú leve azt is hozzáadom és még kb.2 dl vizet. Az egészet puhára párolom.

1 kg darálthús
2-3 fej vöröshagyma apróra vágva ...

Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2011/11/erdely...

sponsored links

Keres?s