Erdélyi padlizsánkrém és zakuszka - a legfinomabb

2012-05-05

sponsored links


Ritkán szoktam arra ragadtatni magamat, hogy ilyen megállapításokat tegyek, hogy valami a legfinomabb. Most mégis bártan teszem, hiszen nem a saját fõztömet dicsérem.
Legutóbbi erdélyi beszámolóm fókuszában álltak ezek az erdélyi finomságok, többen kértétek a receptet:

Székelyföldön farsangoltunk. Ahol test és lélek egyformán jóllakik.


Kedves Tünde! Köszönjük szépen, hogy megosztottad velem, én pedig örömmel közkinccsé teszem!
Tünde és Kálmán elmesélte nekünk, hogyan készítik a füstös sült padlizsánt, amitõl ilyen nagyon finom lesz a padlizsánkrém.

Faszenes grillen lobogó tûznél a rácson sütik meg anélkül, hogy fóliába csomagolnák. 40-50 kiló padlizsánt is sütnek egyszerre! :)
Egyébként az így megsütött padlizsánt kicsorgatják, meghámozzák és adagonként lefagyasztják.
Felhasználáskor elõveszik, kiengedik és az alábbi módon készítik el:

Erdélyi padlizsánkrém

1 kgparázson sült, hámozott padlizsán
1 fej dinsztelt fehér hagyma ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s