Erdélyi kókuszos szelet
sponsored links
Édesanyám keze mûve ismét, lánytesóm fotója :) Köszi mindkettõtöknek :)
Hozzávalók (22* 32 cm - es tepsihez): A kókuszos réteghez: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 12dkg kókuszreszelék, 2 evõkanál finomliszt, 2 teáskanál sütõpor. A diós ? kakaós réteghez: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 3 evõkanál kakaó, 2 evõkanál finomliszt, 2 teáskanál sütõpor. A krémhez: 3 dl tej, 20 dkg cukor, 2 tasak vaníliás pudingpor, 10 tojássárgája, 25 dkg vaj, 15 dkg mascarpone. A diszítéshez: 5 dkg reszelt csokoládé.
Elkészítése: A kókuszos réteg: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a liszttel és a sütõporral elkevert kókuszreszeléket, sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 fokra elõmelegített sütõben kb 15 perc alatt megsütjük. A diós ? kakaós réteg: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a liszttel , a kakaóval és a sütõporral elkevert darált diót. Ugyanúgy sütjük meg, mint a kókuszos réteget. A krém: A pudingport habvrõvel simára dolgozzuk a tejjel, gõz fölött folyamatosan kavargatva hozzáadjuk a cukorral elkavart tojássárgákat is, sûrûre fõzzük, majd folyamatosan kavargatva kihûtjük. Amikor a pudingos krém félig kihûlt hozzákavarjuk a szobahõmérsékletû vajat és a mascarponét. A krém kétharmadát a kókuszos tésztára simítjuk, rátesszük a diós ? kakaós tésztát, majd a tetejére simítjuk a megmaradt krémet. Csokireszelékkel diszítjük. Néhény órát a hûtõben pihentetjük, utána szeleteljük.