Erdélyi juhtúrós puliszka
sponsored links
Nagymamám régen nagyon sok juhtúrót evett (az volt), így anyukám nem nagyon került a közelébe. T nyomán azonban én is megismertem az elfelejtett juhtúrót, és nagyon megszerettem. (fura egyébként, az erdélyi gyökereim felõl sose hallottam a juhtúrós puliszkáról...) T. kívánsága volt ez a kaja is, és istenem, hihetetlenül jól esett és eszméletlen finom lett. Nem hittem volna hogy ennyire elbûvöl egyszerûségével egy ilyen kaja. Pedig így van.
JUHTÚRÓS PULISZKA
- 1 l víz
- 20 deka kukoricadara ( nevetségesen olcsó, 20 deka 50 ftra jön ki, és 4 fõnyi puliszka lesz belõle...)
- szalonna, tejföl, hagyma ízlés szerint (jó bõven tessék mérni)
- 20 deka juhtúró, jó érett (380 ft piacon)
A vizet elkezdtem forralni, és mikor gyöngyözött, apránként beleöntöttem, habverõvel kevergetve, a kukoricadarát. Elõször hígnak fog tûnni, de baromira megdagad, késõbb a keverése már komoly izommunka lesz. Olyan negyed órát fõztem ...