Erdélyi borzaska egészséges változat
sponsored links
?Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:
2 csirkemell filé
1-2 doboz szobamõmérsékletû tejföl
20 dkg sajt
2 tojás
3 púpozott ek. szénhidrátcsökkentett liszt
(nekem még update van itthon, de mással is szeretném kipróbálni)
2 csapott ek. kukoricakeményítõ
só, fokhagyma(frissen zúzott vagy granulátum)
víz
zsiradék a sütéshez
?Elkészítés:
Az átmosott, lecsepegtetett csirkemellet felszeleteljük.
Sózzuk majd elkészítjük a bundának valót is.
A tojást a sóval kikeverjük, majd elõször egy kevés vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a száraz összetevõket és annyi vízzel felengedjük, hogy kb. tejföl sûrûségû masszát kapjunk.
Mivel ezek a lisztek más jellegûek, mint a fehér liszt, így nem tudom azt mondani, hogy sûrû palacsintatészta állagra törekedjünk.
A zsiradékot (mangalica, kókuszzsír) felforrósítjuk. A masszába mártott, forgatott húst kissé lecsepegtetjük és közepes lángon, félidõben fordítva aranybarnára sütjük. A tejfölt sóval és fokhagymával ízesítjük és a húsra kenjük. A sort végül a durvára reszelt sajttal zárjuk.
(4 szelet csirkemell kimaradt, így konyhakészen a fagyasztóba várja a következõ bevetést )
?Köret:
20 dkg bulgur, só, 1 tk. kacsazsír
Elkészítés:
Átmossuk, majd kevés sóval és annyi vízzel feltesszük, ami ellepi.
Mikor elfõtte a vizet kacsazsírral ízesítjük.
?Tipp:
A hús egy éjszakát fokhagymás tejbe áztatva még ízletesebb, puhább.