Erdei áfonyás és almás mekis táska vanília szósszal és az elsõ hó

2012-10-30

sponsored links



Szörnyû napom volt tegnap, esett a hó, ez most meg is maradt egyenlõre, hajnalban indultam dolgozni nyári gumival a kocsin, mert nem bírtuk kilazítíni a csavarokat, el kellett menni a gumishoz. Imádkoztam, hogy épségben érjek Oslóba, mostmár rajta van a szöges gumi a kocsin, kicsit megkönnyebbültem. Mikor este hazaértem, szerintetetk a gyerekek mit csináltak? Síeltek a 10 centis havon:) Egyébként mindig az eslõ nap a legrosszabb a vezetés, aztán már hozzászokom.
De térjünk a gasztro témára, a receptet Csiperke blogján találtam már régebben, többen el is készítették már. Almás fahéjas és erdei áfonyás töltelékkel készült, hideg vanília szósz volt hozzá, amit a forró töltelékbe kanalaztunk. Nagyon finom lett, nem járok mekibe, de mindenkinek azonnal rémlett, hogy ez olyan, mint a mekis. Gyerekeknek az almás, nekem az áfonyás ízlett jobban. Ennek az adagnak a dupláját készítettem, 16 db lett belõle, szóval 1 adagból 8 lesz, persze attól is függ mekkorák a táskák.

Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
5 ek. olvasztott vaj
10-12 ek. víz
fél kiskanál só

Almás töltelék hozzávalói:
3 db. alma meghámozva és apró kockára vágva
1 ek. citromlé
2 ek. méz
1 ek. barna cukor
1 ek. étkezési keményítõ ...

Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2012/10...

sponsored links

Keres?s