Erdei szedres, fügés, magos galette
sponsored links
Talán a legegyszerûbb, leggyorsabb sütik közé tartozik, de nagyon finom!
Ha érik az erdei szeder, kihagyhatatlan!
Tészta:
15 dkg liszt+magpehely keverék (a fehér lisztet kb. fele részben zabpehelyliszttel, zabpehellyel, és szezámpehellyel helyettesítettem)
10 dkg hideg vaj
50 ml hideg víz
1 tojás sárgája
csipet só
1 evõkanál (2 dkg) cukor (vagy ennek megfelelõ más édesítés)
+ a maradék tojásfehérje a kenéshez
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal összekevert tésztát 1 órára hûtõbe tettem.
Töltelék:
4 db friss fügét összevágva és kb. két csészényi erdei szedret fél csomag vanília pudingporba forgattam, majd megtöltöttem vele a hûtõbõl kivett, kb fél cm vastagra nyújtott tésztából formált, rusztikus kosárkákat, majd a tésztát megkentem a tojásfehérjével.
Elõmelegített sütõben kb. 30 percig sütöttem.
erdei szedresek az Erdõkóstoló blogon
Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal