Erdei lekvár: kökény-galagonya-csipkebogyó
sponsored links
Eléggé kísérletezõ kedvemben vagyok mostanában. Két hete pl. erdei gyümölcsökbõl, kökénybõl, galagonyából, csipkebogyóból és ezek kombinációjából fõztem lekvárt. Most már késõ van - azt hiszem - az alapanyagok beszerzéséhez, de azért leírom, hogy ne felejtsem el, hogyan is készítettem. De majd még jövõre csiszolgatom a technológiát. A végeredmény jó lett, eddig mindenkinek ízlett, aki kóstolta. Biztosan van jó módszer arra, hogy ezeket a pici terméseket megszabadítsuk a magjuktól, de én nem ismerek hatékony megoldást. Szívesen fogadok minden jótanácsot.
Úgy csináltam, hogy a gyümölcs tömegével azonos mennyiségû vízben feltettem fõni külön-külön a három erdei gyümölcsöt. (Természetesen megmostam, a szárrészeket, a csipkebogyóról a virágmaradványt eltávolítottam.) Amikor jó puhára fõtt egy-egy adag, leszûrtem, félretettem a levét, szûrõn merõkanál segítségével átpasszíroztam úgy, hogy folyamatosan öntöttem hozzá a ...