Erdei gyümölcsös sült müzli
sponsored links
Anyukám ma azt mondta: "úgy szeretem olvasni a blogod". Megígértem neki, ma mindenképpen kap egy bejegyzést, amelyben megemlítem, hogy anyám szereti a blogom. Hát íme :-) Lehet ma már nem látja, de én megtettem amit ígértem. Jöjjön hát egy olyan recept, ami akkor készült reggelire, mikor unokáztak :-)
Nem terveztem posztolni, nem olyan lett mint vártam, külsõre legalábbis, de az íze és a körülöttem lévõ hümmögés meggyõzött: Gyorsan lencsevégre is kaptam a dohányzóasztal szélén :-) Lássa hát ország-világ. És jól jegyezzétek is ezt fel, ugyanis nem igazán vagyok olyan rendes asszony, aki gyakran sütõben készíti a reggelit. Na, azt azért nem :-) Azt hittem, hogy olyan morzsasüti lesz mint a másik, csak vegán verzióban. De nem-nem. Nem áll össze a morzsa, mint a vajtól, inkább olyan "granolás". Ropogós, pergõs müzlidarabok forró gyümölccsel körítve. A Billás magazinban eredetileg desszertnek szánták szerintem, mert a tálaláshoz vaníliafagyit írtak. Reggelire kicsit erõs lenne ;-)
A zabpelyhet nem mértem ki, a mérõpoharam lisztes felén mértem. Tehát tuti nem stimmel :-) Most gyorsan kiszaladtam megnézni, és átváltottam decire :-) Az is valami. Tehát bögrézd ki. Nem tudsz mellényúlni, morzsasüti, nem baj, ha nem vagy pontos.
Hozzávalók 4 fõre:
- 6-7 deci zabpehely
- 15 dkg dió (darált és darabokra tört vegyesen)
- kis marék mazsola (vagy más aszalt gyümölcs)
- fél lime leve
- 3 ek. olívaolaj
- 2-3 ek. juharszirup, ízlés szerint
- 30 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott)
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót összeforgatjuk. A legegyszerûbb, ha mindjárt a tepsiben teszed, és így nem kensz össze mást. Más sem hiányzik egy reggeli után, mint edényeket, tálakat mosogatni. Ne feledd, így is van egy tepsid :-)
- 170 fokon kb. 15 percig sütjük.
Jó reggelit, szép napot! (Kakaómra sok habot, hejj, kérek én jó Dadusnénim Angyalom...) - Tegye fel a kezét, akinek ez mond valamit! <3