Erdei gyümölcsös Rizsdesszert
sponsored links
Aki szereti, vagy szerette a hagyományos, állati tejjel készült tejberizst, annak ez is nagyon ízleni fog, mert íze ugyanaz!
Egészséges változata a tejberizsnek, mert a cukrot is mellõztük, helyette xilitet használtam.
Könnyû, nyári desszert vagy akár önmagában is fogyasztható. Gyerekek, felnõttek kedvence:)
Hozzávalók:
(4 fõ részére)
200 g bio fehér jázmin rizs, vagy "tej" rizs
500 ml vaníliás rizstej
reszelt citrom héj
3-4 evõkanál xilit
vegyes erdei, piros gyümölcsök
1 kávéskanál agar-agar ( növényi zselésítõ)
1 kávéskanálnyi, bio, nem hidrogénezett margarin
víz
A rizst 1 órára beáztatjuk, leöntjük róla a vizet és újra annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd fõzni kezdjük.
Forrástól számítva 30 percig fõzzük.
A rizstejet összekeverjük a xilittel, reszelt citrom héjával.
A félig megfõtt rizsrõl leöntjük a vizet és a tejben fõzzük tovább addig ameddig...
Fittanyuka