Erdei gyümölcsös krémleves
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 30+5 dkg erdei gyümölcs, 2-3 evõkanál citromlé, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 2-3 evõkanál cukor, csipetnyi só, 2 dl joghurt, 2 dl kókusztej, 1 teáskanál étkezési keményítõ, 1,5 dl tejszín, kókuszreszelék.
Elkészítése: A 30 dkg erdei gyümölcsöt 1 l vízben fõni tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a sót meg a gyömbért. Öt percig fõzzük, majd félrevesszük és botmixerrel vagy blenderben krémesre dolgozzuk. A keményítõt elkavarjuk a joghurttal és a kókusztejjel, 1-2 merítõkanál forró levessel hõkiegyenlítjük, majd az ételbe töltjük és visszatesszük a tûzre. Lassú lángon, további 2-3 percig fõzzük, ha kellõen besûrûsödött, félrevesszük. A tejszínt kissé felverjük(nem habbá, csak míg keményedni kezd), belekeverünk 1-2 evõkanál kókuszreszeléket és a levessel tálaljuk. Tetejére szórjuk az 5 dkg erdei gyümölcsöt.
Megjegyzés: Kókusztej helyett használhatunk sima tejet vagy pedig több joghurtot.