Erdei gyümölcsös krém piskótával
sponsored links
Évek óta készítem, saját recept. Úgy történt, hogy nagyon vágytam valami krémes édességre és a hûtõben lapult egy doboz mascarpone. A tiramisut elvetettem, mert a kávés dolgokat Apa nem díjazza, ezért a fagyasztóban talált erdei gyümölcsökkel kellet valamit összebütykölnöm. Ez lett belõle... :)
Lehetne gyümölcsös tiramisunak is hívni, én inkább nem teszem. :)
Lehetne gyümölcsös tiramisunak is hívni, én inkább nem teszem. :)
Hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 3 db tojás
- 200 g fagyasztott erdei gyümölcs vagy friss gyümölcsök
- 3 púpozott evõkanál porcukor
- 2 evõkanál méz
- 200 g babapiskóta
- 2 dl tej
- 2 evõkanál meggylikõr
Elkészítés:
- Tegyük egy nyeles lábosba a fagyott gyümölcsöket és a mézet, majd forraljuk össze és takaréklángon sûrûn kevergetve rotyogtassuk kb. 10 percig, majd tegyük félre hûlni.
- Ha kellõen lehûlt, turmixoljuk össze és szitán passzírozzuk át.
- Ezt nem muszáj, de én az erdei gyümölcsök magját nem szeretem a süteményben. Ezzel kész a gyümölcsszószunk.
- A tojásokat jól megmossuk majd papírtörlõvel megszárítjuk.
- Két mély keverõtálba szétválasszuk õket.
- A sárgákat 2 evõkanál porcukorral habosra keverjük, majd a mascarpone-t is hozzákeverjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük 1 evõkanál porcukorral, majd óvatosan az elõbbi krémbe forgatjuk.
- A tejet a meggylikõrrel ízesítjük és ebbe mártogatjuk a babapiskótákat.
- Egy kerámiatál alját kirakjuk a piskótával, ráhalmozzuk a krém felét, meglocsoljuk a gyümölcsszósszal, majd újra piskóta, krém és szósz. A szószt a tetején örvénylõ mintákat készítve összekeverhetjük a krémmel.
- Tegyük hûtõbe pár órára, majd kis tálakban kínáljuk.
Jó étvágyat!