Erdei gyümölcsös krém piskótával

2014-05-07

sponsored links

Évek óta készítem, saját recept. Úgy történt, hogy nagyon vágytam valami krémes édességre és a hûtõben lapult egy doboz mascarpone. A tiramisut elvetettem, mert a kávés dolgokat Apa nem díjazza, ezért a fagyasztóban talált erdei gyümölcsökkel kellet valamit összebütykölnöm. Ez lett belõle... :)
Lehetne gyümölcsös tiramisunak is hívni, én inkább nem teszem. :)



Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 3 db tojás
  • 200 g fagyasztott erdei gyümölcs vagy friss gyümölcsök
  • 3 púpozott evõkanál porcukor
  • 2 evõkanál méz
  • 200 g babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 2 evõkanál meggylikõr

Elkészítés:
  1. Tegyük egy nyeles lábosba a fagyott gyümölcsöket és a mézet, majd forraljuk össze és takaréklángon sûrûn kevergetve rotyogtassuk kb. 10 percig, majd tegyük félre hûlni.
  2. Ha kellõen lehûlt, turmixoljuk össze és szitán passzírozzuk át.
  3. Ezt nem muszáj, de én az erdei gyümölcsök magját nem szeretem a süteményben. Ezzel kész a gyümölcsszószunk.
  4. A tojásokat jól megmossuk majd papírtörlõvel megszárítjuk.
  5. Két mély keverõtálba szétválasszuk õket.
  6. A sárgákat 2 evõkanál porcukorral habosra keverjük, majd a mascarpone-t is hozzákeverjük.
  7. A tojások fehérjét kemény habbá verjük 1 evõkanál porcukorral, majd óvatosan az elõbbi krémbe forgatjuk.
  8. A tejet a meggylikõrrel ízesítjük és ebbe mártogatjuk a babapiskótákat.
  9. Egy kerámiatál alját kirakjuk a piskótával, ráhalmozzuk a krém felét, meglocsoljuk a gyümölcsszósszal, majd újra piskóta, krém és szósz. A szószt a tetején örvénylõ mintákat készítve összekeverhetjük a krémmel.
  10. Tegyük hûtõbe pár órára, majd kis tálakban kínáljuk.
 
 
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/05/er...

sponsored links

Keres?s