Erdei gyümölcsös - diós zabkása

2014-03-12

sponsored links

Egy nagyon klasszikus reggeli, ami a bogyós gyümölcsök által most elõrébb lépett a ranglétrán.:) A friss gyümölcsökben kevésbé bõvelkedõ idõszakokban nyugodtan ehetsz bogyós fagyasztott gyümölcsöket, mert magas az antioxidáns tartalmuk, így segítenek abban, hogy tovább egészséges maradj, és ne olyan könnyen kapd el az aktuális vírusokat!
Persze bármilyen más gyümölccsel is nyugodtan helyettesítheted!:)

Erdei gyümölcsös - diós zabkása
Elkészítési idõ: kb. 20 perc
Hozzávalók (2 fõre): 
200 g apró szemû zabpehely
560 ml zabtej + szénsavmentes ásványvíz, amibõl folyamatosan pótoltam még hozzá
1 csipet tengeri só
2 tk. sötét mandulakrém/ vagy 2 tk. õrölt mandula
4 ek. rizs/ agave szirup
60 g datolya, kis csíkokra vágva (nem cukrozott, nem tartósított!), vagy mazsola
60 g (pekán) dió
100 g (fagyasztott) vegyes bogyós gyümölcs, vagy más szezon-gyümöcs
csipet fahéj

A zabpelyhet elkezdjük a zabtejjel felfõzni, és kb. 10 percig fõzzük, közben annyi vízzel pótoljuk, hogy krémes állaga legyen. Levéve a tûzrõl összekeverjük a többi hozzávalóval, a tetejére szórjuk a gyümölcsöt, diót, és kis fahéjjal megszórjuk.

Tipp: ha még szeretnél reggel idõt spórolni, áztasd be szénsavmentes ásványvízbe a zabpelyhet elõzõ este (kicsivel a teteje fölé öntsd fel), és így reggel sokkal gyorsabban megfõ.

Alapötlet: Attila Hildmann: Vegan for Youth

Folytats a blogon ... www.vegagyerek.hu/2014/03/erdei-gyumo...

sponsored links

Keres?s