Erdei gyümölcsös-diós sütemény
sponsored links
Nem valami mutatós ez a süti, nem is sikerült túl jó képeket készítenem róla, de annál finomabb! Nyugodtan sorolhatjuk a "ronda és finom" kategóriába, és aki szereti a gyorsan összedobható finomságokat, az bátran készítse el! Az erdei gyümölcsök helyett bármilyen más gyümölcs kerülhet a tetejére, pl. meggy vagy cseresznye, de akár barack is. A diót pedig ízlés szerint akár mákra is cserélhetjük.
Hozzávalók:
A tésztát egy kivajazott tepsibe simítjuk (kb. 20x30). A gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, és a tészta tetejére rendezzük.
A diót elkeverjük a barna cukorral és a felét egyenletesen a sütemény tetejére szórjuk. Rácsepegtetejük az olvasztott vajat, majd 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Végül szeleteljük, megszórjuk a maradék dióval, és így tálaljuk.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 csg. vaníliás cukor
- 60 ml olaj
- 12,5 dkg tejföl
- fél citrom leve
- 18 dkg liszt
- fél csg. sütõpor
- 1 csipet só
- 50 dkg vegyes erdei gyümölcs
- 8-10 dkg õrölt dió
- 2 ek. barna cukor
- 2-3 ek olvasztott vaj
- vaj a forma kikenéséhez
A tésztát egy kivajazott tepsibe simítjuk (kb. 20x30). A gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, és a tészta tetejére rendezzük.
A diót elkeverjük a barna cukorral és a felét egyenletesen a sütemény tetejére szórjuk. Rácsepegtetejük az olvasztott vajat, majd 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Végül szeleteljük, megszórjuk a maradék dióval, és így tálaljuk.