Erdei gyümölcsös crumble
sponsored links
Vagyis morzsasüti :)
Ezt a sütit még egy muffinál is gyorsabb elkészíteni, de az íze...
Tavaly már elkészült áfonyás változatban, most erdei gyümölcsökkel készítettem, de kedvünk és ízlésünk szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthetõ.
Dobjunk mellé egy gombóc fagyit és máris kész a szuper hétvégi sütink :)
Tökéletesen mûködik, befõttel és fagyasztott gyümölccsel is.
Hozzávalók:
Tészta:
150 g liszt
50 g mandulaliszt
50 g szeletelt mandula
100 g barna cukor
100 g vaj
1 tk vaníliás cukor
400 g gyümölcs
( nálam: áfonya, fekete ribizli, cseresznye, málna, szeder, eper )
( nálam: áfonya, fekete ribizli, cseresznye, málna, szeder, eper )
100 g fehércsoki
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, vagy késes aprítóba tesszük és hagyjuk hadd végezze a dolgát.
Ennek a morzsalékos tésztának a felét egy piteformába szórjuk, kissé lenyomkodjuk.
Rátesszük a gyümölcsöket, rádobáljuk a kis kockákra felaprított fehércsokit, és végül megszórjuk a tészta másik felével.
180 fokon kb 45 percig sütjük.
Akkor jó amikor a szélén bugyog a gyümölcs.