Erdei gyümölcsõs, fehércsokoládés kosarak
sponsored links
Hozzávalók 10 db.-hoz:
az alaphoz: 20 dkg oreo keksz, 7 dkg olvasztott vaj;
a krémhez: 15 dkg mascarpone, 1 evõkanál porcukor, 10 dkg fehércsokoládé, 1-2 evõkanál joghurt, 1 teáskanál vanília kivonat;
a tetejére: erdei gyümölcsök.
Elkészítése: A kekszet késes aprítóban ledaráljuk, majd összekavarjuk az olvasztott vajjal. Akkor jó, ha morzsalékos, de nyomásra összeáll. A kosárformákat fóliával kibéleljük(ha szilikon formát használunk, nem szükséges), mindegyikbe 2-2 evõkanál kekszmorzsát teszünk, kanállal jól lenyomjuk, majd hûtõbe tesszük. A csokoládét megolvasztjuk, kicsit hûlni hagyjuk. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd beledolgozzuk a csokoládét, a joghurtot meg a vaníliakivonatot. A krémet szétosztjuk a kekszes alapra és visszatesszük a hûtõbe. Tálaláskor kirakjuk erdei gyümölcsökkel és megszórjuk kevés kekszmorzsával.