Erdei gombás, kecskeordás, színes kenyérlángos
sponsored links
Ehhez a finomsághoz friss gomba hiányában olajban eltett vargányát és szárított sötét trombitagombát használtam.
Elõször a kenyérlángos tésztáját állítottam össze: kb egy negyed friss élesztõt kb. 2 dl langyos vízzel, kis cukorral felfuttattam, majd annyi liszttel, amennyit felvesz (kb. 30 dkg) kidolgoztam a tésztát. Közben kb. 2 dkg vajat is adagoltam hozzá dagasztás közben. A tésztát letakarva fél órát hagytam kelni, majd két hosszúkás lángost nyújtottam, amiket sütõpapírral bélelt tepsibe helyeztem.
Az olajban eltett vargányát csak lecsepegtettem, a szárítottat trombitát vízbe áztattam, majd mikor felvette régi formáját, kis sós, fokhagymás olajon puhára pirítottam.
további erdei gombás ételek az Erdõkóstoló blogon
Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal