Erdei gombás, kecskeordás, színes kenyérlángos

2017-07-27

sponsored links

Ehhez a finomsághoz friss gomba hiányában olajban eltett vargányát és szárított sötét trombitagombát használtam. 


Elõször a kenyérlángos tésztáját állítottam össze: kb egy negyed friss élesztõt kb. 2 dl langyos vízzel, kis cukorral felfuttattam, majd annyi liszttel, amennyit felvesz (kb. 30 dkg) kidolgoztam a tésztát. Közben kb. 2 dkg vajat is adagoltam hozzá dagasztás közben. A tésztát letakarva fél órát hagytam kelni, majd két hosszúkás lángost nyújtottam, amiket sütõpapírral bélelt tepsibe helyeztem.

Az olajban eltett vargányát csak lecsepegtettem, a szárítottat trombitát vízbe áztattam, majd mikor felvette régi formáját, kis sós, fokhagymás olajon puhára pirítottam.

18 dkg kecskeorda kb. 90 %-át kb. ugyanannyi tejföllel elkevertem, két gerezd apróra vágott fokhagymával, sóval, fekete borssal ízesítettem. Ezt a keveréket terítettem a kinyújtott lángosok tetejére. Erre az alapra szórtam kockára vágott paradicsomot, zöld paprikát, kevés angolszalonnát és a két erdei gombát, végül a megmaradt 10 %-nyi kecskeordát is rámorzsoltam. Elõmelegített sütõben sütöttem.

további erdei gombás ételek az Erdõkóstoló blogon


Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal

Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2017/07/erde...

sponsored links

Keres?s