Erdei csiperkekrémleves pestos pirítóssal

2011-11-27

sponsored links

Nem olyan régen meséltem a gombász mesterrõl, akitõl legutóbb a gyûrûs tuskógombát is vettem. A kevéssé ideális idõjárás ellenére nála találtam erdei gombát. Igaz, erdei csiperkébõl mindössze 15 dekát, de azért megvettem. Levesre vágytam belõle.

Gondoltam barna csiperkével kiegészítem, ami kicsit "simít" is a krémlevesen. Gomba levest is mindig alaplével fõzök, éppen kapóra jött, hogy orjaleves fõzéshez készültem.

Volt még friss kovászos kenyerem is a legutóbbi sütésbõl, és néhány nappal elõtte készítettem frissen, házi pestot.

A pestos pirítós erdei gombaleveshez történõ párosítását Boros László mesterszakácstól kölcsönöztem, a debreceni Belga étterem étlapján már jó ideje így szerepel az erdei gombakrémleves. A kisfiam kivételével az egész család nagy kedvence.

Nyáron is kerül leves az asztalra, de nálam télen van az igazi szezonja. Elõkerülnek a komótosan készülõ levesek is, melyek lélek és gyomormelengetõek is egyben. Ez a gombaleves - ha az alaplé elkészültét nem számoljuk - akkor olyan 15 perces mûvelet. A végeredmény utóhatása pedig a hosszan tartó élmény.

Hozzávalók 4 adaghoz: ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s