Erdei csiperkekrémleves pestos pirítóssal
sponsored links
Gondoltam barna csiperkével kiegészítem, ami kicsit "simít" is a krémlevesen. Gomba levest is mindig alaplével fõzök, éppen kapóra jött, hogy orjaleves fõzéshez készültem.
Volt még friss kovászos kenyerem is a legutóbbi sütésbõl, és néhány nappal elõtte készítettem frissen, házi pestot.
A pestos pirítós erdei gombaleveshez történõ párosítását Boros László mesterszakácstól kölcsönöztem, a debreceni Belga étterem étlapján már jó ideje így szerepel az erdei gombakrémleves. A kisfiam kivételével az egész család nagy kedvence.
Nyáron is kerül leves az asztalra, de nálam télen van az igazi szezonja. Elõkerülnek a komótosan készülõ levesek is, melyek lélek és gyomormelengetõek is egyben. Ez a gombaleves - ha az alaplé elkészültét nem számoljuk - akkor olyan 15 perces mûvelet. A végeredmény utóhatása pedig a hosszan tartó élmény.
Hozzávalók 4 adaghoz: ...