Erbazzone
sponsored links
Az erbazzone egy tipikus emilia romagnai rétes szerû étel, amit általában mángolddal vagy spenóttal töltenek meg, de akár sóskát (én még a csalánt is kipróbálnám) vagy bármilyen hasonló textúrájú növényt bele lehet tölteni a tésztába. A kicsifiam egyik kedvence, és már nagyon sokszor el is készítettem neki, de sosem ette meg, mert valahogy nem sikerült úgy elkészítenem eddig, ahogyan azt az oviban megszokta, vagy ahogy a bárokban/szupermarketekben/éttermekben árulják. Végre megtaláltam az igazi erbazzone hagyományos receptjét, egy kenyér, pizza és sós torta...stb. recepteket tartalmazó kis szakácsfüzetben, 2 eruómba került összvissz, de mostmár magaménak mondhatom a környék legjellegzetesebb receptjeit/ "morzsáit" ugyanis ez a címe a gyûjteménynek is. Egyszerû az elkészítése, nem kíván semmiféle különleges alapanyagot, viszont nagyon laktató, így tökéletes és egészséges uzsonna gyerekeknek is.
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1kg spenót vagy mángold (lehet fagyasztott is)
- 2-3 szál újhagyma vagy 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek. extraszûz olívaolaj
- 120g húsos szalonnakocka, lehet füstölt is
- 1 ek. finomra vágott petrezselyem
- 5 ek. reszelt parmezán ...