Epres zabpuding

2018-04-23

sponsored links


-->

Gyakran ilyemsit reggelizek, vagy tízóraira eszem, persze diétásított változatban, amit zárójelben jeleztem. Mivel hízékony vagyok, sok rostot fogyasztok, ezért is adok a zabliszt mellé pl bambuszrostot. Ezzel lassítva van a szénhidrát felszívódása, ami a legnagyobb felelõs a hízásért.
Ez egy alap puding recept az epret leszámítva, természetesen más gyümölccsel is készülhet. bambuszrorst helyett mondjuk útifûmaghéjat is lehetne hozzáadni szénhidrátcsökkentõnek.
Desszertként is jó választás.

Hozzávalók 4 személyre:


  • 20 dkg eper
  • 4 dl tej (mandulatej, vagy kókusztej)
  • 5 dkg cukor (eritrotet használtam, kb 7 dekát)
  • 5 evõkanál zabliszt (hozzádtam 2 evõkanál bambuszrost lisztet)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • néhány csepp citromlé
  • a díszítéshez: néhány szem eper
Elkészítése: 


  • Az epret összeturmixoljuk a cukorral. 
  • Ezután csomómentesre kavarjuk cukorral, vaníliával, és a liszttel. A tejet beleöntjük, majd lassú tüzön felforraljuk, és kavargatva addig fõzzük, amíg pudingszerû krémmé sûrûsödik. 
  • Végül néhány csepp citromlével beállítjuk az ízét, illetve ha szükséges, még édesítjük. 
  • Langyosan kínáljuk néhány eperrel díszítve.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/04/epres-...

sponsored links

Keres?s