Epres zabpuding
sponsored links
-->
Gyakran ilyemsit reggelizek, vagy tízóraira eszem, persze diétásított változatban, amit zárójelben jeleztem. Mivel hízékony vagyok, sok rostot fogyasztok, ezért is adok a zabliszt mellé pl bambuszrostot. Ezzel lassítva van a szénhidrát felszívódása, ami a legnagyobb felelõs a hízásért.
Ez egy alap puding recept az epret leszámítva, természetesen más gyümölccsel is készülhet. bambuszrorst helyett mondjuk útifûmaghéjat is lehetne hozzáadni szénhidrátcsökkentõnek.
Desszertként is jó választás.
Ez egy alap puding recept az epret leszámítva, természetesen más gyümölccsel is készülhet. bambuszrorst helyett mondjuk útifûmaghéjat is lehetne hozzáadni szénhidrátcsökkentõnek.
Desszertként is jó választás.
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg eper
- 4 dl tej (mandulatej, vagy kókusztej)
- 5 dkg cukor (eritrotet használtam, kb 7 dekát)
- 5 evõkanál zabliszt (hozzádtam 2 evõkanál bambuszrost lisztet)
- 1 teáskanál vanília aroma
- néhány csepp citromlé
- a díszítéshez: néhány szem eper
Elkészítése:
- Az epret összeturmixoljuk a cukorral.
- Ezután csomómentesre kavarjuk cukorral, vaníliával, és a liszttel. A tejet beleöntjük, majd lassú tüzön felforraljuk, és kavargatva addig fõzzük, amíg pudingszerû krémmé sûrûsödik.
- Végül néhány csepp citromlével beállítjuk az ízét, illetve ha szükséges, még édesítjük.
- Langyosan kínáljuk néhány eperrel díszítve.