Epres-zabmorzs?s joghurt
sponsored links
80 g zabpelyhet elkever?nk 40 g cukrozatlan kaka?porral ?s ?zl?s szerinti mennyis?g? 1:4 n?gyszeres er?ss?g? ?des?t?szerrel. ?sszemorzsoljuk 40 g vajjal, s?t?pap?rral b?lelt tepsire sz?rjuk, ?s el?meleg?tett, 180 fokos s?t?ben kb. 10 perc alatt megpir?tjuk, k?zben n?ha ?tforgatjuk.
400 g epret megtiszt?tunk, 1/2 cm-es szeletekre v?gjuk. Vastag alj? l?basban 2 ev?kan?l m?zzel rusztikus lekv?rr? f?zz?k ? nem kell teljesen p?pesre k?sz?teni, maradjanak benne nagyobb, roppan?sabb gy?m?lcsdarabok.
600 g nat?r g?r?g joghurtot ?zl?s szerint ?des?t?nk 1:4 n?gyszeres er?ss?g? ?des?t?szerrel.
A morzs?b?l ?s az eperb?l keveset f?lretesz?nk a d?sz?t?shez, a t?bbi morzs?t sz?tosztjuk a 4 poh?rban. R?kanalazzuk a joghurt fel?t, az epret, majd a marad?k joghurtot. A tetej?t a f?lretett eperrel ?s morzs?val d?sz?tj?k. N?h?ny ?ra h?t?st k?vet?en fogyasztjuk.